Eroon muovijätteestä ja mikromuovista
Biopohjaisia ja biohajoavia materiaaleja valmistavan Sulapacin liikeideana on tarjota vastuullinen vaihtoehto fossiiliselle muoville.
Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liiton jäsenlehti
Valokeila on tulevaisuuteen suuntaava juttukokonaisuus, jossa aihetta käsitellään useasta eri näkökulmasta.
Biopohjaisia ja biohajoavia materiaaleja valmistavan Sulapacin liikeideana on tarjota vastuullinen vaihtoehto fossiiliselle muoville.
Suomalainen metsäteollisuus on jo pitkälti siirtynyt paperista kartongin, sellun ja bioenergian tuottajaksi. Tarvitaan kuitenkin pitemmälle jalostettuja tuotteita, jotta arvokas raaka-aine voitaisiin hyödyntää maksimaalisesti.
Tulostamalla luodaan aktiivisia pintarakenteita, jotka ovat ohuempia ja toimivat paremmin kuin tavanomaisilla teknologioilla toteutetut vaihtoehdot.
Professori Peter Lund Aalto-yliopistosta on ollut 1980-luvun lopulta asti mukana erilaisissa vetyhankkeissa, ja meneillään oleva vetyhype on hänelle jo kolmas. Tällä kertaa meininki on kuitenkin ihan erilainen kuin edelliskerroilla.
Terästuottaja SSAB on siirtymässä vetyyn perustuvaan fossiilivapaaseen prosessiin pohjoismaisilla tehtaillaan. Hiilen korvaamiseen tarvitaan todella paljon fossiilivapaata energiaa.
Euroopan komissio antoi kesäkuussa 2022 ehdotuksen asetukseksi luonnon ennallistamisesta. On pitkälti avoimena, miten isosta hankkeesta todella on kysymys ja millaisia vaikutuksia sillä Suomessa.
Asetusehdotuksen toimeenpano edellyttää myös vesistöissä elinympäristöjen ja lajiston tilan parantamista laajemmin kuin meillä on tähän mennessä käsitetty. Siinä korostuu erityisesti valuma-alueilta tulevan hajakuormituksen hillitseminen.