Meriviljelyyn kehitellään uusia keinoja
Levien viljelyyn valtamerissä kehitellään uusia keinoja. Levästä ei silti odoteta perusruokaa maailman kasvavalle väestölle, lautasella se on pitkälti ravintolisää.
Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liiton jäsenlehti
Levien viljelyyn valtamerissä kehitellään uusia keinoja. Levästä ei silti odoteta perusruokaa maailman kasvavalle väestölle, lautasella se on pitkälti ravintolisää.
Kasvibiologian post doc -tutkija Moona Rahikainen on osallistunut EU:n rahoittamaan GRASS -hankkeeseen, jossa tutkittiin levien kestävää kasvattamista Itämeren alueella.
Kolme loimulaisten alojen asiantuntijaa vastaa, miten he käyttäisivät Elon Muskin rahat ympäristön hyväksi.
Synteettinen biologia tarjoaa omat välineensä kiertotalouden ja kestävän kehityksen ratkaisuihin. Alan kehitystä on vauhditettu Suomessa noin kymmenen vuotta sitten käynnistyneellä Suomen Akatemian FinSynBio-ohjelmalla.
Metsien roolia ilmastonmuutoksen torjunnassa haluttaisiin lisätä niiden hoitoa kehittämällä. Aihe nähdään osana vihreää siirtymää ja sen myötä metsänhoidon kehittämiseen tähtäävä tutkimushanke on saanut Suomen Akatemialta lähes kahden miljoonan euron rahoituksen.
Koronavirus on tarjonnut viime aikoina kovaa näyttöä evoluution notkeudesta. Evoluutiobiologi Tuomas Aivelo toteaa virusten evoluutiopolkujen selvittämisen olevan erityisen hankalaa.
Yhdysvaltalainen yritys on kertonut aikeestaan luoda hybridin norsun ja mammutin geeneistä. Suomalaiset geenitekniikan asiantuntijat kertovat, mikä projektissa arveluttaa.
Tuulivoimaloiden sijoittelussa pitäisi huomioida myös lintujen suojelu. Se edellyttää tärkeimpien muuttoreittien ja ruokailualueiden suojaamista rakentamiselta. Katso myös video Hangon tuulipuistosta, linnustoasiantuntijana Aki Aintila.