
Kolumni: Kestävä tulevaisuus rakennetaan yhteistyössä
Kestävän kehityksen toimikunta on työskennellyt kuluneena keväänä todella tiiviisti, kun se on työstänyt Suomelle Agenda2030-tiekarttaa.
Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liiton jäsenlehti
Mikko Salo on Loimun toiminnanjohtaja ja Akavan hallituksen varapuheenjohtaja. Hän kirjoittaa Loimu-lehteen säännöllisesti omaa kolumnia ja lisäksi lehtijuttuja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja järjestötoimintaan liittyvistä aiheista.
Kestävän kehityksen toimikunta on työskennellyt kuluneena keväänä todella tiiviisti, kun se on työstänyt Suomelle Agenda2030-tiekarttaa.
Yleissitovat työehtosopimukset ovat olleet työntekijöille erittäin kustannustehokas ja tuloksellinen tapa sopia asianomaisen alan työehdoista.
Te tulette työskentelemään tärkeissä rooleissa aloilla, joiden merkitys ei vain Suomen, vaan koko ihmiskunnan valoisammalle tulevaisuudelle on suuri. Meidän tehtävämme on tuottaa teille hyvinvointia ja menestystä.
Luonnonvaroihimme perustuvissa elinkeinoissa on potentiaali kestävälle tulevaisuudelle.
Nykyinen pätkittäisen tutkimusrahoituksen hakemiseen suuntautuva ajankäyttömalli ei tue korkeakoulutuksen ja tutkimuksen visio 2030:n tavoitetta, toteaa Loimun yliopistosektorin neuvottelupäällikkö Maija Holma.
Eriskummallinen vuosi lähenee loppuaan. Niin Loimussa kuin kaikkialla muuallakin, tämä aika on ollut täynnä sopeutumista, epävarmuutta, vaikeitakin hetkiä. Toisaalta mukaan on mahtunut uuden oppimista, onnistumisia ja uskoa valoisampaan tulevaisuuteen.
Meidän pitäisi saavuttaa yhteinen tahtotila ylpeästi vastuullisesta, maailmalle esimerkkinä toimivasta Suomesta, joka luo uusia hiilineutraaliuden innovaatioita ja jakaa siirtymän taakan oikeudenmukaisesti.
Yksi Loimun Kestävän tulevaisuuden ohjelman keskeisistä tavoitteista on uskottavan polun löytäminen tutkimus-, kehitys ja innovaatiopanostusten kasvattamiseksi nykyisestä 2,7 prosentista 4 prosenttiin bruttokansantuotteesta.