Kolumni: Miten poimia viestitulvasta olennainen?
Viestien ja niiden liitteiden määrä tuntuu vain lisääntyvän. Samoin erilaisten viestimien. On Teamsiä, Slackiä, sähköpostia, Whatsappia, jne. Kaikista tulee työhön, luottamustehtäviin tai vapaa-aikaan liittyviä viestejä liitteineen tai ilman.
Aikoinaan, kun joku kävi tieteellisessä kokouksessa, hän teki merkintöjä abstraktimonisteen sivuille ja palattuaan piti kenties jonkinlaisen seminaarin tapaisen kokouksesta ja kertoi kiinnostavimmat asiat ja tapaamiset. Nykyään tämä sama lähettää koko tiimille sähköpostin, jossa on kokousesitelmät yhdessä hiivatin isossa pdf-tiedostossa ja saatteena viesti, että oli mielenkiintoinen ja hyödyllinen kokous.
Viestitulvassa sitten ne todella hyödylliset ja mielenkiintoiset viestit saattavat hautua, ja jos sitten joskus löytyvät, niin voi olla jo myöhäistä reagoida. Löytyyhän sitä erilaista koulutusta ja ohjeita siitä, miten pitäisi viestitulvaa käsitellä ja organisoida, mutta löytyykö koulutusta niille viestien lähettäjille, että myös he organisoisivat viestejään ja viestittämistään.
Toisaalta viestitapojen lisääntyminen on mahdollistanut esimerkiksi monissa tapauksissa osallistumisen useampiin kokouksiin ja koulutuksiin, kun ei ole tarvinnut matkustaa kokouspaikalle. Onko tämä sitten huono vai hyvä asia – päättäköön kukin itse.
Äsken sähköpostiini ilmestyi Loimun Jäsenkirje 12/2021 – ja satuin huomaamaan sen ennen kuin se hautautui. Usein muutaman viikon välein ilmestyvä jäsenkirje ehtii hautautua muuhun sähköpostiin ja unohtuu. Ja tämä johtuu minusta itsestäni eikä itse viestistä. Pitäisi ehkä opetella toisenlainen sähköpostien käsittelytapa.
On harmillista, jos jäsenkirje pääsee unohtumaan, sillä se sisältää paljon ajankohtaista ja mielenkiintoista tietoa. Tässä viimeisimmässä numerossa on muiden muassa mahdollisuus luottamustehtävissä toimiville loimulaisille ilmoittautua joulukuun alussa pidettävään verkkovalmennukseen, joka käsittelee tunnetaitoja. Jäsenkirjeessä on myös koko joukko muita koulutuksia loimulaisille. Jo näiden koulutusten takia kannattaa jäsenkirje vilkaista ja hyvän koulutuksen löytyessä ilmoittautua mukaan. Hienoa vastinetta jäsenmaksulle.
Edellisessä numerossa oli ajankohtaista juttua SOTE-sopimuksesta ja jäseneduistamme ja esimerkiksi maaliskuussa kerrottiin valtiosektorin järjestelyvaraerästä. Nämä lukemalla ehtii ehkä reagoimaan ja kertomaan oman työpaikkansa luottamushenkilölle ajatuksiaan.
Loimun jäsenkirjettä kannattaa siis katsoa ja klikkailla sen sisällysluettelon linkkejä. Niiden takaa saattaa löytyä kaikenlaista mielenkiintoista ja rahanarvoistakin asiaa.
Hyvää loppuvuotta!