Me olemme Loimu – vuosi loimulaista opiskelijatoimintaa
Loimun valtakunnallinen opiskelijatoiminta alkaa vuosittain Tammiseminaarilla. Toki toiminta on paikallistasolla alkanut käytännössä uusien opiskelija-aktiivien valinnalla kampusyhdistyksissä jo marras–joulukuussa.
Jokaisen teoilla on merkitystä
Tammiseminaarissa Loimun toiminnanjohtaja Mikko Salo puhui jäsenkasvusta avaintekijänä Loimun vaikuttavuudelle yhteiskunnassa. Mikko nosti esiin, kuinka tätä kautta me voimme entistä paremmin vaikuttaa alojemme tulevaisuuteen ja ennen kaikkea saamme kutsun vaikuttamisen kannalta olennaisiin työpajoihin ja -ryhmiin. Tältä pohjalta Vuoden yhdistyksenä palkittiin Loimun opiskelijat – Jyväskylä ry, joka oli saanut yli puolet paikkakuntansa fukseista mukaan Loimu-porukkaan vuonna 2020. Palkinnoksi yhdistys sai kunniakirjan sekä 500 euroa yhdistykselleen.
Tämän lisäksi vuosittain opiskelija-aktiivit ehdottavat keskuudestaan Vuoden opiskelija -aktiivipalkintoja. Palkinnon voi maksimissaan saada vain 10 prosenttia kaikista opiskelija-aktiiveistamme. Tänä vuonna Vuoden aktiivi -palkinnon saivat Jenni b (kemia, Jyväskylä), Iida-Sofia Holma (biologia, Turku), Riku Kiviluoto (sovellettu fysiikka, Kuopio), Katariina Perkonoja (tilastotiede, Turku), Pauliina Ryökäs (biolääketiede, Kuopio), Nita Tuomi (biologia, Oulu) ja Roosa Vanhatalo (solu- ja molekyylibiologia, Jyväskylä). Perusteluissa korostuivat muiden tsemppaamisen merkitys, aktiivisuus ja ’can do’ -asenne, kyky työskennellä eri porukoissa ja erilaisten ihmisten kanssa sekä aikaansaavuus ja tuloksellisuus. Kiitokset vielä jokaiselle loimuavasta toiminnasta!
Kiitosten lisäksi aloitamme tänä vuonna jakamaan Open Badge Factoryn kautta työelämässäkin hyödynnettäviä sertifikaatteja opiskelija-aktiiveillemme. Alkuvaiheessa sertifikaatin osaamisestaan voi saada puheenjohtaja, taloudenhoitaja, viestintävastaava, projektipäällikkö (tapahtumat ja tilaisuudet) sekä opiskelijatoimikunnan puheenjohtaja. Merkit ja niiden kriteerit ovat olleet nähtävissä ja kommentoitavissa Tammiseminaarissa 2021, ja työstöä varmasti jatketaan ensimmäisen vuoden tulosten pohjalta.
Tammiseminaarista se lähti – Loimu Weekly Challenge
Osana tammiseminaaria järjestettiin etäkonseptityöpaja, jonka tavoitteena oli saada opiskelija-aktiivit tuottamaan erilaisia etäjäsenhankinnallisia konsepteja opiskelijajäsenhankinnassa käytettäväksi. Työpajan keskiössä oli ajatus, että ideat tulevat opiskelija-aktiiveilta ja näin ollen saisimme aikaan opiskelijoiden itsensä näköisen konseptin.
Työpaja tuotti yhteensä kuusi huikeaa keskenään erilaista konseptia. Yksi näistä konsepteista lähti heti toteutukseen kaikilla kampuksilla. Loimu Weekly Challenge (LWC) oli opiskelija-aktiivien ideoima ja toteuttama kuukauden pituinen kilpailu, joka pidettiin heti tammiseminaarin jälkeen maaliskuussa. Kilpailun teemat vaihtuvat viikoittain ja se oli avoin kaikille Loimun alojen opiskelijoille.
Jäsenhankinnallisesti LWC oli mielenkiintoinen kokeilu! Opiskelija-aktiivien osallistamista jäsenhankinnan ideoitiin ja toteuttamiseen tullaan epäilemättä hyödyntämään jatkossa. Jäsenhankinta on kaikkien loimulaisten etu, sillä mitä suurempi toimija me olemme, sitä paremmin voimme valvoa jäsentemme etuja.
Aktiivista toimintaa tammikuusta joulukuuhun
Kevätkaudelle kuuluvat niin työelämätilaisuudet kuin ständitkin – terveysturvallisesti etänä. Tammiseminaarista kevät aina alkaa ja huipentuu vappujuhlintoihin yhdessä opiskelijatovereiden kanssa. Loimukin on mukana karkeloissa muun muassa Turun Wappuradiossa, Jodelissa, Tuudossa ja omien etätapahtumiensa muodossa.
Kannattaa erityisesti pistää kalenteriin kaikille avoin Vappusillis 8.5.2021. Sillikseen kuuluu niin etäpelailuja kuin muutakin yhteisöllistä ohjelmaa yli aine- ja tiedekuntarajojen. Lisätietoa luvassa Loimun kanavissa. Muista myös ottaa Loimun opiskelijat Instagramissa ja Facebookissa seurantaan erityisesti läpi vapun!
Kesälomien jälkeen syksy avataan uusia pilttejä, fukseja, torsteja ja muita alojemme uusia opiskelijoita tervehtien. Loimu on läpi syksyn mukana niin työelämätilaisuuksien kuin fuksisaunojen ja -rastien muodossa opiskelijasyksyssä. Loppuvuodesta on usein ollut myös Luonnontieteilijöiden jouluristeily sekä lukuisat pikkujoulut läpi kampusten. Jännityksellä seurataan, nähdäänkö loppuvuodesta livenä vai etänä!
Yhdessä me olemme enemmän
Riippumatta siitä, olemmeko etänä tai livenä, me olemme yhdessä. Me pidämme yhtä ja annamme jokaiselle haluamansa kokoisen kakunpalan toiminnasta. Kiitokset vielä jokaiselle aktiivisesta osallistumisesta toimintaamme sekä onnea loppuvuoden koitoksiin! Kuten yksi vuoden aktiiveista, Riku Kiviluoto, on asian ilmaissut: ”Asialliset hommat hoidetaan, mutta muuten ollaan kuin Ellun kanat” [alkuperäinen lainaus on toki Väinö Linnan Tuntemattomasta sotilaasta].